Jump to content
Juoksufoorumi.fi

 • Sign in to follow this  

  Testissä TomTom Adventurer


  Seppo

  Testissä oleva TomTom Adventurer pohjautuu vanhaan Spark sarjaan (kts. edellinen testi). Mittari julkaistiin syyskuussa 2016 yhdessä Runner 3 ja Touch rannelaitteen kanssa. TomTomilla on nyt siis mittareita juoksuun (Runner 3), kuntoiluun (Touch) sekä ulkoiluun (Adventurer). Siinä missä Runner 3 tuli myyntiin monena eri versiona niin Adventurer mallistossa on vain tämä yksi mittari. Mittarista löytyy tilaa musiikille, Reitit -ominaisuus ja rannesykemittaus. Eli käytännössä mittari on Runner 3 Cardio ja Music johon on laitettu pari lisäominaisuutta ja vaihdettu hihna. No kumpi sitten kannattaa ostaa? Tuo Runner 3:n versio maksaa 249e ja Adventurer 299e. Hyötyykö juoksija tuosta 50e panostuksesta vai pitääkö hyötyä hakea muista lajeista? Otetaan selvää. Testin jälkeen mittari palasi kotiinsa TomTomille. 

   

  mittari.JPG

   

  Mittarin mukana tulee pieni ohjekirja, kello ja laturi. Ulkoisesti mittari on aivan samanlainen kuin aikaisemmat TomTomin mittarit. Uutta aikaisempaan on mittarin hihna joka on tavanomainen. Muutos on sinänsä hyvä, että hihnan kireyden säätäminen on nyt helpompaa. 

   

  IMG_0225.JPGIMG_0226.JPGIMG_0227.JPG

   

  Uutta aikaisempiin malleihin on barometrinen korkeusmittaus. Eli mittari näyttää korkeuden tarkemmin kuin pelkän GPS:n avulla korkeuden laskeva mittari. Onko tästä hyötyä? Riippuu täysin siitä missä mittaria käytät. Mittausvirhe on kuitenkin muutamien metrien luokkaa, että jos lenkit on lähinnä tasaisella juostuja niin et juurikaan hyödy tuosta ominaisuudesta. Kyllähän tuo mittari näytti omillakin lenkeillä, että lenkille lähtiessä ulko-ovi oli 30m merenpinnasta ja palatessa 20m. Lenkki ei ollut niin pitkä että osoite olisi vaihtunut lenkin aikana :) Sitten jos lenkkeilet erityisesti mäkisissä maastoissa, keräät nousumetrejä, käytät mittaria laskettelussa tms. niin sitten pääset hyötymään tästä paremmasta korkeusmittauksesta.

   

  -Uusia lajivaihtoehtoja. Uusina lajeina mittarista löytyy vaellus, maastojuoksu, sisätilapyöräily, laskettelu, lumilautailu ja sali. Jos valitset lajiksi vaelluksen niin GPS-tallennusväli muuttuu kahdeksi sekunniksi jolla mittarin toiminta-aika pitenee 24 tuntiin. Tästä on toki hyötyä myös juoksussa jos satut juoksemaan vähän pidempään. Sykkeen tallennusväli pysyy edelleen kerran sekunnissa. Jos taas valitset lajiksi laskettelun tai lumilautailun niin voit valita tietokentäksi esimerkiksi korkeuden muutoksen tai laskettujen laskujen lukumäärän. Mittari siis tunnistaa korkeuden muutoksesta kun nouset hissillä mäen päälle ja kun lasket alas. 

   

  -Uusina tietokenttinä voi valita kaltevuuden ja nousu -tietokentät.

  IMG_0231.JPGIMG_0232.JPG

  IMG_0235.JPGIMG_0236.JPG

   

  Rannesykemittaus

   

  Mittarin rannesykemittaus on kohtuullisen hyvällä tasolla. Lenkkien keskisykkeet vaihtelevat 1-3 lyöntiä oikeasta. Välillä syke saattaa olla myös hieman hakusessa. Useimmille tarkkuu on kuitenkin aivan riittävä vaikka se ei olekkaan Polarin tai Garminin rannesykemittauksen tasolla. 

   

  IMG_0230.JPG

   

  Tässä pari esimerkkiä joissa sininen käyrä on Garmin 920XT:n sykevyöstä ja oranssi TomTomista.

   

  adventure sykekäyrä.JPGadventure sykekäyrä2.JPG

   

  Eli vaikka valtaosa lenkistä menee mittauksen puolesta hyvin niin joukkoon mahtuu myös satunnaisia heikkoja hetkiä. 

   

  IMG_0233.JPG

  Mittari piirtää juoksemasi reitin näytölle. 

   

  IMG_0234.JPG

  Elektroninen kompassi.

   

  Yhteenveto

   

  Mittari on lähes identtinen Runner 3 mittarin ja aikaisemman Spark sarjan kanssa. Jos harrastat vaelluksia niin silloin hyödyt 24h tallennusvaihtoehdosta. Samoin jos harrastat talvisin laskettelua jossa kiinnostaa kertyneet laskujen määrät, korkeuden muutokset yms. Pelkässä juoksukäytössä pitkästä tallennusvälistä on hyötyä lähinnä pidemmissä polkujuoksuissa. Tavalliseen kuntoiluun kannattaa mieluummin valita sopiva versio Runner 3 sarjasta (jos haluat Reitit -ominaisuuden mittariin mukaan). Jos et kaipaa valmiiksi tallennettavia reittejä tai parempaa korkeusmittausta niin silloin valinta on Spark -sarja. Hintaero Spark -sarjan ja Adventurerin välillä on tällä hetkellä noin 120e. 

   

  Spark -sarjan mittari oli testissä vuosi sitten. Löydät mittarin testijutun täältä.

   

   

  Muokattu

    Report Record
  Sign in to follow this  


  Palaute


  There are no comments to display.  Jos jätät Nimimerkki kohdan tyhjäksi niin viestin lähettäminen ei onnistu!!! Viestin lähettäminen edellyttää myös rastin laittamisen alla olevaan reCAPTCHA tunnistautumiseen. Sen jälkeen voit lähettää viestin normaalisti. Toiminto estää robottien toiminnan. Saattaa kestää hetken että kyseinen ruutu tulee näkyviin. Viestin lähettämisen jälkeen jokainen viesti tarkistetaan erikseen. Eli viesti ei ilmesty heti näkyville. Lähettämällä viestin sivustolle hyväksyt sen ettei viestejä poisteta. Yhteystiedot yms. voidaan pyynnöstä poistaa.

  Vieras
  Olet lähettämässä viestiä Vieraana. Jos olet jäsen niin kirjauduthan sisälle tästä ennen viestin lähettämistä.
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Juoksufoorumin testissä:
  Artikkelit:
 • Kirjoittaja:

  Seppo Moilanen

   

  Maraton 3:02:58 Vantaa 2016

  Puolimaraton 1.26.17 HHM 2016

  24h 177,618km

   

  Kysymykset ja muut yhteydenotot: seppo_moilanen@hotmail.com

  seppo.JPG

×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy